Mi a helyzet akkor, ha eltűnik a kenyérsütő lapátja?

A mai modern kenyérsütő gépek nagyban meg tudják könnyíteni azoknak a családoknak a dolgát, akik oda vannak a frissen sült kenyér illatáért, és ízéért. A kenyér sütő fő részei közé tartozik többek között a burkolat, a motor, a palást, a meghajtóegység, a vezérlőpanel és a kijelző mellett az üst, a lapát, az érzékelők, a fogaskerekek, illetve a ékszíj is. Ezek a kenyérsütő alkatrészek fontos elemei a készüléknek.

Kenyérsütő ékszíj

Ezek közül ha bármelyikkel probléma merül fel, azt a kenyerünkön azonnal észre fogjuk venni.

Hogyan kerül a kenyérsütő lapát a kukába?

 Az egyik leggyakrabban előforduló gond, mellyel a legtöbb kenyérsütő háziasszony már szembe találta magát az, hogy egyszerűen eltűnik a kenyérsütő lapátja. Bár egy kis eszközről beszélünk, nagyon fontos feladatot végez el, hiszen a lapát segítségével tudja a gép alaposan összedolgozni az alapanyagokat, és a lapáttal dagassza tökéletes állagúvá a tésztánkat.

Az hogy a lapát eltűnik legtöbbször figyelmetlenség miatt történhet meg, ugyanis előfordul, hogy főleg a kezdetekkor nem lesz tökéletes mindegyik kenyér.

Ha csak az ízével van gond ( például sótlan) de az állaga tökéletes, akkor már nagyon jó úton haladunk, de sajnos előfordulhat az is hogy egy kőkemény szikkadt kenyeret, vagy egy félig nyers masszát szedünk ki a gépből.

Ezekkel a kenyerekkel nincs más teendő, megmenteni már nem tudjuk őket, így a kukában végzik.

De gyakran a bosszús háziasszony egyszerűen megfeledkezik arról, hogy a kenyeret a kenyérsütő lapáttal együtt dobta ki, és ez legtöbbször a következő sütéskor szokott csak feltűnni nekik.

Természetesen a teflon is sérülhet a dagasztó lapáton, ilyenkor is fontos annak a cseréje.

Szerencsére a legtöbb elromlott kenyérsütő alkatrész mellett lehetőségünk van ma már külön új kenyérsütő lapátot is vásárolni, így lehetőségünk van tovább élvezni a kenyérsütés örömeit.

Kenyérsütő lapát beszerzése